torstai 7. helmikuuta 2013

hymynaamoja, monta.

Heiiii!
 
Tänään aamulla marssimme jännittynein mielin viiden iPadin kanssa päiväkodille! Lasten iät ryhmässä olivat 1-3-vuotiaita. Ajatukset olivat jotakin maita tällaisia "Mitähän tästä tulee?" "Onnistummekohan?" "Onko meillä vielä jotain epäselvyyksiä?". Lapset olivat kuitenkin aivan ihanan vastaanottavaisia!
Vierailu yllätti positiivisesti meidät. Muutamalle lapselle iPadit olivat tuttuja ja joillakin niitä oli jopa kotona. Jokainen osasi yhden sormen tekniikan kosketusnäytöllä. Miksi edes ajattelimme, että 1-3-vuotiaat käyttävät vain koko kämmentä? Nykyajan tekniikankehitys taitaa yllättää jo tällaiset 90-lukulaisetkin! :--D Kokeilimme lasten kanssa paintia ja sellaista väritys sovellusta. He saivat myös kokeilla kameralla kuvaamista ja muutamia muita sovelluksia taitojensa mukaan. Miten taitavia he olivatkaan! Wau! Pari kertaa täytyi meidän näyttää mistä he saavat vaihdettua värin ja piirustuskynän paksuuden ja heti he oppivat ! Yksi lapsista osasi jopa zoomata kuvaa kahdella sormella ja tehdä muitakin juttuja iPadilla, josta minulla esimerkiksi ei ollut mitään hajuakaan. Hauska oli nähdä miten muutama pienemmistä luuli, että piirustus sovelluksessa väri ihan tosiaan tulee heidän sormenpäistään. Monesti piti tarkistaa että onko siinä sormessa oikeasti jotain sinistä!! :')
 
Ainiin ja unohtamatta sitä, että lapsilla oli todella hauskaa! Huone oli täynnä naurun pyrähdyksiä ja hymynaamoja. :) He eivät malttaneet lähteä iPadin ääreltä ollenkaan pois (koukuttava laite??),
 
Kuitenkin se asia vierailussamme, jota pidin helpoimpana, olikin vaikeinta. Nimittäin sadutus. Lapset olivat halukkaita keksimään tarinoita piirustuksistaan, mutta kun heillä oli siihen mahdollisuus, ei mitään tullutkaan. "En muista enää." tai "En tiedä". Sitten pitikin jo jatkaa uutta väritystehtävää. Ehkä sovellukset olivat niin kiinnostavia, ettei keskittyminen riittänyt satuiluun :).
 
Nyt vain tutkimusraporttia vierailustamme väsäämään.........
 
- Johanna
 
 
P.s. Miksi edes ajattelin, että iPadejen käyttö pienten kanssa on mission impossible? Hölmö minä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti