torstai 14. maaliskuuta 2013

Viimeisiä viedään !

Helou!

Meillä alkaa kurssi olla loppumaisillaan! Eilisellä demolla jo keskusteltiin mitä olemme saaneet irti kurssista - jos mitään. Itselleni ainakin on tullut paljon enemmän ideoita miten tvt:tä voi hyödyntää päiväkodissa. Oli todella hyödyllistä tehdä demoilla omat projektit ryhmissä, joissa tutkimme lasten kanssa jotain asiaa (meillä se iPadejen käyttö 0-3vuotiailla). Opin, että lapset ovat jo tarpeeksi eteviä kokeilemaan erilaisia juttuja iPadejen, iphonen ym. laitteiden kanssa. Ideoitakin on saanut ja hyvä olisi kirjata ne ylös vielä kun ne ovat tuoreessa muistissa!

Mietittiin myös swot analyysia. Kirjotettiin sellaiset omista tvt ajatuksista jo kurssin alussa, mutta itse olen (ylläriylläri) sen lapun johonkin hävittänyt, joten en voi verrata vanhaa swotia tähän uuteen. Olen kuitenkin selättänyt sen ongelman, joka oli minulle haaste. Kirjasin kurssin alussa, että välttelen tvt välineiden käyttöä lasten kanssa, ja ideoita ei siihen ole yhtään. Tämä asia on onneksi nyt korjattu! Jes!
Siiiiispä jos päiväkodissa on tarpeeksi varaa hankkia hienoja iPadeja ja muita jänniä juttuja, on se loistavaa ja niillä voi tehdä ja kokeilla lasten kanssa vaikka minkälaisia juttuja ja voin kyllä taata, että lapsilla on hauskaa! Tosin ei unohdeta kaikkea muuta tärkeää, vaikka laitteet lastenkin elämässä jo yleistyvätkin. Leikki on se tärkein ;)

Seminaari (HUOH) lähestyy ensi viikon perjantaina. Meidän täytyy esitellä omat projektimme muille non-stoppina. Aloitimme jo hieman posterin tekoa, mutta kun kaikki materiaalit täytyy hankkia itse, niin miten saada edullisesti posterista hieno? Haluaisimme paljon värejä ja kartonkeja, mutta se ei ole mahdollista. Nokkelina tyttöinä kyllä keksimme jotain ja jonkun toimivan ratkaisun tähän.
Täällä blogin puolella on ollut hiljaista, sillä en ole keksinyt mitään tvt:n liittyviä aiheita mistä kirjottaisin. Ideat sen suhteen on ihan finito !

Mutheiainii! Tiesittekö, että kerrostaloihin on alettu tehdä sellaisia kosketusnäyttöjä porraskäytäviin, missä voi etsiä kosketuksesta isännöitsijöiden ym. taloon liittyvien henkilöiden puhelinnumeroita sun muita? Vähän niiku tietsikka siinä porraskäytävässä niiden perinteisten muistilappujen ja papereiden sijasta. Jännäääää miten kaikki kehittyy!

Enpä viiti enää kirjottaa löpönlöpöö tähän, koska kukaan ei kuitenkaan jaksa lukea, joten heipsistä!:)

"I wish my eyes could take photos." <3

- Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti