keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Sporttia!:)

Mmmmoi!

Satuin lukemaan joku päivä juttua siitä, miten joissakin kouluissa on otettu liikuntatunneilla ja välitunneilla käyttöön Wii-pelit, jotta liikkuvuutta voisi edistää. Wii pelithän ovat Nintendon videokonsoleita ja niissä konsoli tunnistaa liikkeen. Wii-pelejä on nykyisin hirveästi erilaisia. On mm. eri urheilulajeja tenniksestä melontaan ja myös erilaisia tanssillisia versioita. Nyt ne ovat siis siirtyneet jo koulumaailmaan, videopelikonsolit :o !!
Wii-peleissähän hyvä juttu on se, että ne eivät juurruta peppua sohvalle koko päiväksi, vaan pelatessa saa samalla hyvää liikuntaa. Kuitenkin ajatuksena liikuntatunneilla wiistä, tuntuu mielestäni kummalliselta. Korvata erilaiset joukkuepelit ja muut pelaten peliä? Ei kuulosta minusta kovin hyvältä. Tärkeämpänä pidän, että oppilaat kouluissakin pelaavat yhdessä ja löytävät liikunnan ilon muiden kanssa yhdessä toimien.
On kuitenkin olemassa niitä, jotka vihaavat koululiikuntaa ja sen puolesta seisoskelevat salin reunalla farkuissaan tekemättä mitään. Ehkä heille saattaisi motivaatiota tuoda vaihtoehto. Joko pelataan joukkueina koripalloa, tai pelaa wii pelillä tennistä? Hassulta kuulostaa silti, mutta voisiko toimia joidenkin lasten kohdalla motivoijana? Liikuntaahan siinäkin tulee....
Välituntitekemisenä wii kuulostaa minusta hyvältä. Silloin ei välttämättä kaikilla tulisi muuten liikuttua, mutta mukava liikunnallinen välitunti tekeminen on vain hyvä juttu! Sitäpaitsi se on hauskaa!! :)))
Jännä ajatella, että tuollaisetkin on keksitty. Joku pieni laite näkee sinut ja ottaa liikkeesi ja voit pelata kaikenmoisia pelejä itse liikkuen!
Viime kesänä ollessani Linnanmäellä, näin peliluolan ohi kävellessä jotain todella hauskaa: kaverukset tanssivat hittibiisejen tahtiin xboxkinectin avulla. Heidän ääriviivansa näkyivät ruudulla ja pelissä täytyi matkia hahmon liikkeitä, jotta pystyi itse saamaan pisteitä. En uskaltanut kokeilla muiden tuijotellessa vieressä, mutta olin varma, että tuon haluan itselleni. Tanssinharrastajana se tuntui aivan huippulöydöltä. Siispä, hankin sen. En ikinäikinä hanki mitään xbox tai tietokone pelejä, mutta tämä oli poikkeus.
Nyt minulla on 3 dance central kinect tanssipeliä ja se on aivan huippua ajanvietettä yksin, sekä kavereiden kanssa ja vaikka bileissä (tosin siinä tulee ihan hullun kuuma.)! Kannattaa kokeilla :'') Vaikeustasoja on 3 joten ihan tanssitaidottomat sekä taiturit pärjäävät siinä. :)
On nää jänniii nää uudet keksinnöt!
Mut joo, siinä vähän löpinää siitä, miten koulunkin liikuntajutut näyttää muuttuvan! Mutta mikäs siinä, liikkuminen ja hauskuus on se pääasia!
Heipsunvei!

- Johanna


679565-9-1339180967610_large

Kuva: weheartit.com

1 kommentti:

  1. Puhut aivan totta, että ei pelikonsolit saisi korvata sitä "aitoa" liikuntaa, mitä kouluissa pitäisi tehdä! Jos vain tuijotamme ruutua, voimme tulla hyvin passiivisiksi. Ja muutenkin pelikonsolien pelaaminen tapahtuu yleensä sisällä. Olen siis perinteisten lajien kannalla, niissä tulee myös oltua luokkatovereiden kanssa yhdessä.
    Wii-pelit kuitenkin saattavat edistää joidenkin liikkumista. Entäpä jos liikuntatunneilla saisikin välillä pelata niitä? Mutta ei niin, että ne olisivat ainut väline näillä tunneilla. :)

    VastaaPoista